Εκπαιδευτικές επισκέψεις Προγράμματα

Διδακτική επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής και στο Θρακικό Μουσείο Κομοτηνής (Μουσείο Παιδείας Κομοτηνής)

Το σχολείο μας σήμερα, 23-2-2024, πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο πλαίσιο των μαθημάτων Πληροφορικής και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας καθώς και στο πλαίσιο προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής και στο Θρακικό Μουσείο-Μουσείο παιδείας Κομοτηνής. Τα παιδιά περιηγήθηκαν στη Δημοτική βιβλιοθήκη και ταξίδεψαν στο χρόνο για να δουν το σχολείο του χθες στο Θρακικό Μουσείο και να το συγκρίνουν με το σχολείο του σήμερα.

Εντυπωσιάστηκαν από τον πανέμορφο χώρο της βιβλιοθήκης, περιηγήθηκαν σ’ αυτήν και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Μουσείο. Εκεί φόρεσαν ποδιές, κάθισαν σε θρανία και υποδύθηκαν το μαθητή και τον δάσκαλο του χτες. Εντύπωση τους έκαναν αντικείμενα που έβλεπαν για πρώτη φορά, καθώς και φωτογραφίες που έδειχναν παιδιά να πηγαίνουν χειμώνα ξυπόλυτα στο σχολείο, καθώς δεν είχαν παπούτσια να βάλουν.

Ήταν μια υπέροχη μέρα που τους γέμισε με όμορφες εικόνες, αλλά τους έδωσε και τροφή για σκέψη και προβληματισμό. Ευχαριστούμε από καρδιάς τις ξεναγούς μας καθώς και τις εκπαιδευτικούς που υλοποίησαν τα προγράμματα κ. Μαρία Παππά, κ. Μαρία Θεοφάνους, κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου και κ. Αλεξάνδρα Στεφάνου.